Įveikime migreną vaistažolėmis

Galvos skausmo priežasčių gali būti labai daug. Viena dažniausių – migrena. Tai labai paplitusi liga – migrena kamuoja bene dešimtadalį suaugusiųjų.
 

Migrenos priežastys


Šios ligos priežastys įvairios ir ne iki galo išaiškintos. Žinoma, kad ligą gali išprovokuoti:
• maistas (tie maisto produktai, kurie turi tirozino: fermentinis sūris, sūdyta žuvis, raudonasis vynas, šokoladas, avokadai, marinuoti agurkai, riešutai);
• hormoniniai veiksniai (migreną gali sukelti su hormonų pokyčiais organizme susijusios būklės, pavyzdžiui, mėnesinės, nėštumas ir kita, būtent todėl nuo migrenos kenčia tris kartus daugiau moterų nei vyrų);
• elgesio veiksniai (įtampa ir stresas kasdieniniame gyvenime, nesveika mityba, besaikis alkoholio vartojimas, nuolatinis neišsimiegojimas, pervargimas ir kiti).
 

 

Ligos simptomai


Kliniškai migrena pasireiškia pulsuojančiu dažniausiai vienos galvos pusės skausmu ir kitais simptomais:
• šviesos baime (fotofobija);
• garso baime (fonofobija);
• pykinimu ir vėmimu (vien mintys apie maistą kelią šleikštulį);
• aura (ji dažniausiai pasireiškia regėjimo sutrikimais, akyse mirga, blykčioja ir žaižaruoja. Auros migrenos metu gali ir nebūti).


Dažniausiai migrenos priepuolio metu žmogus nori gulėti tamsiame kambaryje ir likti niekieno nejudinamas, kol priepuolis praeis. Jis trunka nuo kelių valandų iki kelių dienų. Paprastai migrena prasideda rytais, jaučiamas skausmas tik nubudus, o atsikėlus jis dar sustiprėja.
 

Migrenos gydymas vaistažolėmis


Migreną galima gydyti ne vien cheminiais vaistais. Liaudies medicina mums siūlo migreną gydyti žolelėmis.
Paprastosios kraujažolės (lot. Achillea millefolium) arbata: šaukštelis kraujažolės žolės užplikomas puoduku vandens, palaikoma pritraukti ir nukošiama. Gurkšnojama mažais gurkšneliais po puodelį per dieną, arbata turi būti kuo karštesnė. Kraujažolės ramina ir pašalina vidinį nerimą, mažina pykinimą, galvos svaigimą. Teigiama, kad, nuolat geriant kraujažolių arbatą, galima visiškai atsikratyti migrenos.
Pipirmėčių (lot. Mentha piperita) antpilas: arbatinį šaukštelį susmulkintų pipirmėčių užpilti stikline verdančio vandens, pakaitinti 15 minučių verdančio vandens vonelėje ir nukošti. Patariama gerti šio antpilo po trečdalį stiklinės tris kartus per dieną prieš valgį.
Pavasarinės raktažolės (lot. Primula veris) arbata: 2 valgomuosius šaukštus susmulkintų raktažolių žiedų ir lapų užpilti stikline verdančio vandens, tada palikti prisitraukti valandą, kol antpilas įgaus švelnią aukso geltonumo spalvą, ir galiausiai nukošti. Gerti po porą šaukštų tris kartus per dieną prieš valgį.
Didžiojo debesylo (lot. Inula helenium) antpilas: 50g susmulkintų debesylo šaknų užpilame litru baltojo vyno ir paliekam parą, kad prisitrauktų. Siūloma taip pasiruošto antpilo gerti tris kartus per dieną po vieną šaukštą po valgio.
Didžiosios dilgėlės (lot. Urtica dioica) arbata: šaukštelis dilgėlių užplikomas verdančiu vandeniu, palaikoma pritraukti ir nukošiama. Gurkšnojama mažais gurkšneliais. Patariama per dieną išgerti iki 2 litrų.

Susiję straipsniai

Video

Mūsų draugai

Mūsų draugai