Į natūralios medicinos centrą „Gera sveikata“ kreipėsi trys pacientės, kurias kankina slapta maisto alergija. Šįkart pateikiame savo skaitytojams jų išpažintis. Medicinos centro medikai pažada, kad pacientės atsikratys negalavimų, o jūs, mielieji skaitytojai, pirmieji kiekviename žurnalo numeryje ir televizijos laidose „Sveikas Žmogus“ galėsite sekti, kaip šios pacientės sveiksta.
Natūralios medicinos centras „Gera sveikata“ į Lietuvos rinką įveda unikalų kraujo testą ImuPro. Juo diagnozuojami maisto produktai ir maisto priedai (konservantai, dažikliai, tirštikliai, skonio ir kvapo stiprikliai ir kt.), kurių žmogaus organizmas netoleruoja.
Jeigu Jūs kenčiate dėl migrenos, virškinimo problemų, sąnarių skausmo, egzemos, diabeto, žvynelinės, galvos skausmo, viduriavimo, lėtinio nuovargio, pykinimo ImuPro testas kaip tik tai, ko jums reikia!
„Viskas prasidėjo daugiau nei prieš dvidešimt metų. Iš pradžių bėrimai atsirasdavo tik ant rankų ir kojų. Gydytojai diagnozavo diatezę – organizmo polinkį į alergiją. Išbandžiau įvairiausius tepalus ir antihistaminines tabletes. Jei toks gydymas tikdavo, tai kurį laiką būklė pagerėdavo. Tėvai kiekvieną vasarą veždavo mane į Krymą. Sugrįžusi jausdavausi geriau, tačiau bėrimai kartodavosi ir kaskart vis stipriau. 1998 m. man pagaliau diagnozavo odos ligą – atopinį dermatitą, tačiau gydymas nepasikeitė. Alergologai, atlikę tyrimą nustatė, kokiems maisto produktams alergiškas mano organizmas.
Gulėjau sostinės Antakalnio vaikų alergologijos klinikoje, o grįžusi namo atrodžiau baisiau nei prieš tai. Nuo 16 metų viskas savaime dingo. Penkerius metus gyvenau be bėrimų. Tačiau studijų metais vėl viskas prasidėjo iš naujo. Jokie vaistai nebepadėdavo. Gulėjau Odos ir venorologijos ligoninėje. Ten buvo taikoma fototerapija, buvo atliktas plazmoferezės kursas, tačiau liga nesitraukė. Taip ir gyvenau, bandžiau skirtingus kremus ir tepalus, gėriau antihistaminines ir raminamąsias tabletes. Ir nieko... Gegužės mėnesį man pašalino blužnį, birželį buvo širdies operacija, pakeitė AoV vožtuvą. Rugsėjo mėnesį man pašalino tonziles, o lapkritį vėl buvo širdies operacija, užsiuvinėjo fistulę.“
„Odos problemos kamuoja 25 metus. Pirmą kartą medikų pagalbos tėvai ėmė ieškoti, kai man tebuvo vos aštuoneri. Diagnozė buvo atopinis dermatitas bei neurodermatitas, kuris dažniausiai siejamas su alergija maisto produktams.
Ligą bandžiau gydyti bioptronine šviesos terapija, perlinėmis voniomis su Negyvosios jūros druska, įvairiausiais neva gelbstinčiais nuo alergijos tepalais. Nepadėjo. Kas mėnesį gydymui skiriu maždaug po šimtą litų. Tiesą sakant, nebežinau, kokių priemonių dar galėčiau imtis. Todėl nutariau išbandyti, kaip veikia natūralios medicinos centro „Gera sveikata“ siūlomas maisto produktų netoleravimo testas Imupro.
Bėrimai prasidėjo, kai Ūlai Danielei dar nebuvo suėję vieneri, kai kartu su motinos pienu mergaitė pradėjo valgyti papildomą maistą: košytes, duona, mėsytę ir pan. Pirmiausia atsirado dėmių ant veiduko, ausyčių. Tėvai suskubo pagalbos ieškoti Respublikiniame alergologijos centre. Buvo atlikti tyrimai, paskirti vaistai, įvairiausi tepaliukai. „Po metų, kai Ūlai Danielei buvo 2 metukai, buvome Rygos Homeopatijos klinikoje, o medikai paskyrė gerti įvairių lašiukų ir žirniukų. Gana sudėtinga juos buvo vartoti, nes vienus reikėjo gerti valandą prieš valgi, kitus dvi valandas po valgio, ir taip visą dieną. Kai pradėjo lankyti vaikų darželį, Ūlai Danielei buvo 2,5 metai, pasidarė nebeįmanoma jų vartoti”, – pasakoja mergaitės mama. Tada prasidėjo homeopatinių vaistų paieška. Kai kuriuos iš jų mergaitė vartoja ir dabar. „Prieš dvejus metus padarėme kraujo tyrimą, kurio metu buvo sudarytas 36 maisto alergenų panelis. Darėme maisto produktų lopo tyrimus, kurių metu buvo tiriama, ar mergaitė alergiška tam tikriems maisto produktams. Pvz.: dešrelėms, jogurtams ir kitiems produktams, kuriuos ji labiausiai valgė. Stengiamės nenaudoti alergiškų produktų, tačiau problemų su oda vis dar yra, ypač rankyčių sulenkimo vietose, vidinėje pusėje, kartais atsiranda ir ant kojyčių, dažniausiai šaltuoju metų laiku. Vasarą viskas būna gerai”, – pasakoja Ūlos Danielės mama.
Tai, kad jūsų organizmas netoleruoja tam tikrų maisto produktų, gali būti pagrindinė sveikatos problemų priežastis. Nustatyta, kad maisto netoleravimas yra viena iš svarbiausių ūminių ir lėtinių ligų, susijusių su medžiagų apykaitos sutrikimais, virškinamojo trakto, imuniteto, nervų ir endokrininės sistemų disfunkcijos priežasčių. Kad ir kaip liūdna, statistika yra kraupi – nuo maisto netoleravimo kenčia net 45 proc. žmonių! Ir, žinoma, nesusiedami savo negalavimų su savo lėkštės turiniu, varsto medikų bei vaistinių duris, vis nerasdami negalavimo priežasties, o tik gydydami pasekmes. ImuPro testas leidžia pagerinti savijautą ir atrasti tai, kas, rodos, neįmanoma – maisto produktą, kurį suvalgius, antradienį jums galėjo suskausti galvą ar išberti veidą ketvirtadienį! Dabar mes turime visus mums reikalingus įrankius, kuriais galime gintis nuo ateityje mums gresiančių ligų – tai maisto netoleravimo testas ImuPro! Juk ne veltui filosofas Liudvikas Fojerbachas sakė: „Žmogus yra tai, ką jis valgo". Viskas yra mūsų pačių rankose.
O mes laukiame rezultatų.
Pasaulyje jau ne vienerius metus vyksta diskusijos dėl genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir genetiškai modifikuotų produktų (GMP) keliamos rizikos aplinkai, žemės ūkiui ir žmonių sveikatai. Pagal Europos Sąjungos reikalavimus genetiškai modifikuoti galima tik tris maisto produktus: sojas, kukurūzus ir rapsus. ...
Skaityti daugiauNuo senų laikų geriamoji soda buvo patikima pagalbininkė ir pyragą kepant, ir virtuvę valant, ir ligas visokias išvaikant. Prisiminkime jos galias ir paklausykime įvairių specialistų nuomonės, kuo soda gali padėti dabar....
Skaityti daugiauApie riešutų maistines savybes ir naudą sveikatai kalbamės su Kauno visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos skyriaus sveikatos ekologe Inga VANAGIENE....
Skaityti daugiauPats pirmasis B grupės vitaminas – tiaminas – buvo atrastas XX a. pradžioje, ieškant priemonės, galinčios pagelbėti žmonėms, daugelyje šalių sirgusiems sunkia liga, pasireiškiančia nervų pažeidimais, dėl kurių atsirasdavo galvos skausmai, atminties susilpnėjimas bei sutrikdavo eisena ir virškinimas (vadinamoji beriberio liga). Šiandien yra žinoma apie 100 sveikatos sutrikimų, susijusių su B grupės vitaminų trūkumu. Todėl mokslininkai ir gydytojai, kalbėdami apie vitaminus, jau nebeaiškina kiekvieno iš jų vaidmens, o tiesiog nurodo juos kaip gyvybiškai būtinus sveikatai. ...
Skaityti daugiauPaskutiniuoju metu žmonės beveik pamiršo tai, ką vartojo dar mūsų močiutės ar mamos. Kad ir obuolių actą. Šis paprastas produktas jau nuo senų laikų yra žinomas ir kaip įvairiems negalavimams gydyti tinkama, ir kaip puiki grožio puoselėjimui skirta kosmetinė priemonė....
Skaityti daugiauInkstai - labai svarbūs poriniai organai. Jie sveria apie 200 g kiekvienas, o per parą sugeba perdirbti iki 1000 litrų kraujo. Jie valo kraują nuo nereikalingų medžiagų, palaiko organizmo homeostazę (vidinės terpės pastovumą), dalyvauja AKS (arterinio kraujo spaudimo) reguliavime, o jei streikuoja kepenys - iš dalies perima ir kepenų funkciją. Sergantiems inkstų ligomis skiriamas medikamentinis gydymas....
Skaityti daugiauJau seniai neabejojama, kad motinos pienas yra tinkamiausias naujagimio ir kūdikio maistas, o žindymas krūtimi turi didelį biologinį ir emocinį poveikį motinos ir kūdikio sveikatai. Žindymas krūtimi – tai per visą evoliucijos laiką susidariusios grandinės tęsimas (nėštumas – gimdymas – laktacija), tad iki 6 mėnesių kūdikiai turėtų būti maitinami tik motinos pienu. Jame yra visų kūdikiui reikalingų vitaminų, mikroelementų ir kitų mažylio raidai svarbių medžiagų, o dėl ypatingos motinos pieno sudėties visos šios medžiagos pasisavinamos geriau nei iš karvės ar ožkos pieno. Vyresnius kūdikius jau reikia primaitinti....
Skaityti daugiauDžiovintų vaisių parduotuvėse dabar yra įvairiausių. Razinos, slyvos, abrikosai, datulės, papajos, ananasai... Yra tokių, kurių net pavadinimus sunku atsiminti ar ištarti. Ką žinome apie jų naudą sveikatai, jų pasirinkimo ypatumus bei taisyklingą vartojimą? Turbūt daugelis ne kažin ką. Išties tai labai naudingi mūsų sveikatai produktai, kurie, beje, ant mūsų stalo turėtų būti dažniau nei įprasta dabar. Žiniomis ir patarimais apie visa tai dalijasi Kauno visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos skyriaus sveikatos ekologė Inga VANAGIENĖ....
Skaityti daugiauTurbūt daugelis žino posakį „jei nori gerai matyti ir turėti sveikas akis – valgyk mėlynes“. Šis posakis tikrai teisingas, tarp kitų gydomųjų mėlynių savybių – poveikis regėjimui pritaikomas bene dažniausiai. Nuolat valgant mėlynių, atsigauna pavargusios, nusilpusios akys. Tačiau mėlynės turi ir daugiau naudos mūsų sveikatai....
Skaityti daugiauAvižos jau seniai paplito teritorijoje nuo Korėjos iki Vakarų Europos. Plinijus, Katonas ir kt. senovės mokslininkai avižas laikė piktžolėmis ir siūlė jas rauti iš pasėlių. Kartu Plinijus rašė, kad germanai iš avižų grūdų verda tyrę. Galenas teigė, kad avižos auginamos Indijoje ir jomis šeriami gyvuliai, o kartais gaminamas maistas. Tačiau į maistinę avižų vertę dėmesys buvo atkreiptas daug vėliau....
Skaityti daugiauŽinia apie nėštumą visada pakeičia tiek nėščiosios, tiek artimiausių jos žmonių gyvenimą, ir nors, kaip teigia gydytojai, – tai normali fiziologinė būsena, su kuria reikia susitaikyti, moteris dažniausiai tampa daug atsargesnė ir dėmesingesnė savo gyvenimo būdui, mitybai bei savijautai. Juk dabar ji atsakinga ne tik už savo, bet ir už naujo žmogaus gyvenimą. Tad kokios gi tos pagrindinės gairės, kurių nėštumo metu turėtų laikytis kiekviena būsimoji mama? Konsultuoja gydytoja ginekologė Eugenija ABRAITIENĖ. ...
Skaityti daugiauŠirvintų rajone, Bagaslaviškio kaime, gyvenantys ūkininkai Bronislovas Liubomiras Vošteris su žmona Janina jau daugiau kaip dvidešimtį metų augina linus ir spaudžia jų aliejų. Iš jo su vaistažolėmis pasigamina įvairių sveikatinimo priemonių. Ūkininkai neabejoja, kad kiekvienam sveikiausi yra gimtajame krašte išauginti, senelių ir prosenelių vartoti produktai....
Skaityti daugiauTarp augalų, vartojamų maistui ir turinčių gydomųjų savybių, gerai žinomas česnakas (Allium sativum). Jam būdingas specifinis aštrus kvapas, o ir pavadinimas “allium” graikiškai reiškia kvepėti. Kitur teigiama, kad “allium” kilęs iš keltų žodžio “all”, reiškiančio “deginantis”. Tačiau kad ir kokia pavadinimo kilmė, visi vieningai sutaria - tai labai naudingas ir sveikas augalas....
Skaityti daugiauViena iš legendų byloja, kad bitės – Dievo dovana žmogui. Dar senovės Egipte medus buvo naudojamas ne tik kaip maisto produktas, bet ir kaip gydomoji, kosmetinė ar konservuojamoji medžiaga. O kai kurios tautos medumi balzamuodavo mirusius vadus ir karalius. Teigiama, kad taip balzamuoti kūnai išlieka tokie, kaip ir gyviems esant. Pasidomėkime bičių produktų savybėmis ir gydomosiomis galiomis....
Skaityti daugiauKodėl nereikia ir negalima vartoti anabolinių steroidų Pokalbį apie anabolinių steroidų žalą, kai jie vartojami papildomai kaip fizinių jėgų ir ypatybių stimuliatoriai, profesorius Gintautas Kazanavčius pradėjo vienu pavyzdžiu. ...
Skaityti daugiauGimtoji raudonųjų spanguolyno karoliukų žemė – gražioji Karelija. Dar Rusijos caras Petras Pirmasis gyrė ir įvertino laukines spanguoles kaip nepakeičiamą vaistą nuo įvairių ligų. Senuosiuose raštuose teigiama, kad pirmoje Rusijos karo ligoninėje kareivių žaizdos buvo gydomos vieninteliu vaistu – spanguolių sultimis ir ekstraktu, jį sumaišius su degtine. Tai, kad spanguolių sultys gerai dezinfekuoja žaizdas, žinoma ligi šiol. O kuo dar naudingos spanguolės?...
Skaityti daugiau
Parašykite savo nuomonę